26 Ekim 2021, Alexandria, VA | Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA)’nın Alexandria,VA’daki Türk Evi’nde araştırmacı gazeteci yazar Yilmaz Polat ATAA üyeleri, Türk Amerikan toplum temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya gelerek yeni kitaplarını imzaladı.

ATAA Kurucu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Ülkü Ülgür’ün açılış konuşması ile başlayan etkinlikte yazar Polat yeni kitapları hakkında ayrıntılı bir konuşma yaparken katılımcılardan gelen sorulara yanıtladı.

Konuşmasına ATAA’nın kuruluş yıllarını anlatarak başlayan Dr. Ülgür ATAA’nın Atatürkçü, laik Cumhuriyet çizgisinden hiç bir zaman taviz vermediğini söyledi. Yılmaz Polat’ı 40 yıldan beri tanıdığını ve kendisine sevgi ve saygısının artarak devam ettiğini söyledi. Etik ve bilgili bir Türk yazar ve gazeteci olarak yıllardır yazdığı kitaplardan dolayı Türk toplumunun bir temsilcisi olarak gurur duyduğunu söyledi. Amerika’daki elliyi aşkın Türk – Amerikan derneğinin bir çatı kuruluşu olan ATAA’nın Türk Evi’de buluşmanın çok anlamlı olduğunu belirtti.

Konuşmasına Türk Evi’nin kapılarını kendisine açan ATAA yönetimine teşekkür ederek başlayan Polat 1980 yılından beri Amerika’da en uzun sure görev yapan gazeteci olarak bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk Amerikan ilişkilerinin gelişimi ve ikili ilişkilerde zaman zaman oluşan sorunlar ile ilgili yaptığı araştırmalarını kitaplarında bir araya getirdiğini belirten Polat, bugüne kadar 17 kitap yazdığını ve kitaplarının Türkiye’deki akademisyenler tarafından referans olarak kullanmasından mutluluk duyduğu belirtti.

Son olarak Erdoğan-Trump ilişkilerini inceleyen bir kitap yazdığını söyleyen Polat, Türk Amerikan ilişkileri etkileyen lobilere ağırlık verdiğini ve son zamanlarda Amerika’da örgütlenmiş vakıfları da yazdığını belirtti. Bütün kitaplarını belge ve bilgilere dayanarak yazdığını belirten Polat Biden-ve Erdoğan yönetimleri arasındaki ilişkileri de kitaplaştıracağını söyledi.

ATAA yetkilileri gelecekte de Türk Evi’nde Türk Amerika toplumunu ilgilendiren konularda benzer etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini bildirdiler.